Documentalista audiovisual i film researcher: oportunitats laborals

20170418

Els cursos d’especialització són una de les opcions de formació ofertes per la Universitat Oberta de Catalunya. Són opcions breus però molt focalitzades i pràctiques que sense cap dubte comporten l’oportunitat de millora o canvi professional.

Un d’aquests cursos és el curs de Documentalista audiovisual i film researcher. En la setena edició dos dels seus alumnes han aconseguit una nova ocupació que s’ajusta a la seva formació. Es tracta de Vanesa Casado i Alberto Esteban. Els hem entrevistat per conèixer de primera mà algunes de les seves impressions sobre el curs.

20170418-vcasado
Vanesa

-Què t’ha aportat el curs? Fes-nos una breu valoració
Principalment, poder especialitzar-me en la documentació audiovisual. Jo vaig estudiar el Grau d’Informació i Documentació a la Universitat Complutense, però té una visió més general, i el que sempre he volgut ha estat dedicar-me a la documentació en mitjans de comunicació. Personalment, he après molt del món del cinema, que no coneixia, i he pogut ampliar els meus coneixements al món de la documentació en televisió.
Però sobretot, i el més important, gràcies al curs he pogut trobar treball en el que m’apassiona: la documentació en televisió.

– Destaca un element que t’hagi resultat interessant (des d’una PAC, o materials, etc.)
No podria triar solament una cosa perquè tot ha estat molt útil, però potser, per ser el que més m’agrada, seria l’assignatura de documentació en televisió. Però en general, totes les PAC i materials han estat molt interessants, a més de que per ser online, els recursos eren molt bons (a més de l’ajuda de les professores)

– Recomanaries el curs?
Per descomptat, crec que és una bona forma d’especialitzar-te si pertanys al món de la documentació, i sinó, crec que també pot ajudar molt per aconseguir nous reptes professionals.

20170418-alberto_esteban
Alberto

– Què t’ha aportat el curs?

En aquests mesos dedicats al curs he tingut la possibilitat de conèixer en major mesura tots els àmbits d’aplicació de la documentació, familiaritzar-me amb el llenguatge de la matèria i conèixer les diferents facetes del documentalista audiovisual. M’ha servit per adquirir i assentar coneixements, i a més destacaria l’interessant que resulta poder enfrontar-se a situacions de treball reals a les quals un professional ha de donar resposta en el seu dia a dia.

I, evidentment, m’ha permès tenir l’oportunitat d’entrar a formar part de l’equip de Documentació d’Antena 3.

– Destaca un element que t’hagi resultat interessant (des d’una PAC, o materials, etc.)

Una de les coses que fan més interessant el curs és l’enfocament tant pràctic de totes les assignatures. El fet d’haver d’elaborar pràctiques setmanals, al marge de l’esforç i temps que requereix, fa que et sentis amb cadascuna en el paper d’un professional de la documentació. Òbviament, com en el curs es tracta d’aprendre, considero un aspecte fonamental la valoració posterior dels professors a cadascuna de les nostres pràctiques, sens dubte, aportacions necessàries en el procés d’aprenentatge.

– Recomanaries el curs?

Sense cap dubte l’hi recomanaria a tots aquells que estiguin interessats a descobrir o ampliar la seva formació en aquest àmbit i també als que desitgin redirigir la seva carrera professional. Al meu entendre, aquesta formació completa a la perfecció el perfil de qualsevol persona vinculada al sector audiovisual.

Aprofitem l’oportunitat per donar-los l’enhorabona.

Pels que estigueu interessats en l’àmbit de la documentació audiovisual, us recordem que el curs es tornarà a impartir a l’octubre

Informació facilitada per Candela Ollé
Coordinadora del curs de Documentalista audiovisual i film researcher

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply