Dia Mundial dels Documents lliures i els Estàndards Oberts.

20170313-dfd

Els moviments “open” en totes les seves varietats estan reivindicant el seu lloc en la societat de l’economia i del coneixement, per filosofia i per motius econòmics. Una de les maneres de reivindicar la seva funció i promoure’n el seu ús, és mitjançant l’organització d’actes de celebració, ja siguin d’un dia o d’una setmana.

Durant l’any cel·lebrem el open science day (incloent open research data), open data day, open access day i també Document Freedom Day (DFD).

A finals de març, i com sempre, des de 2008, l’últim dimecres de l’any un cop més celebrarem el Dia Mundial dels Documents lliures i els Estàndards Oberts. L’objectiu és facilitar la comunicació i l’accessibilitat a la informació digital (Document Fredom Day) mitjançant estàndards oberts. La iniciativa d’aquesta celebració és de la Free Software Foundation Europe.

Els documents poden ser oberts quan estan fets amb formats digitals lliures. Si estan fets amb formats propietaris, només els podem obrir quan tenim el hardware i el software associat al format. Per això el dia dels documents lliures, també és el dia dels estàndars oberts. Aquests de fet ajuden a que les dades puguin ser obertes, perquè afavoreixen obrir els contenidors de les dades.

Enguany, el 29 de març diferents organitzacions arreu del món celebraran el dia dels estàndards oberts. A tal fi diferents organitzacions d’arreu del món organitzaran esdeveniments i ens convidaran a participar, per informar-nos del que són i de la importància de la seva existència.

Informació facilitada per Montserrat Garcia-Alsina

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply