Inici del projecte EURYKA (Reinventing Democracy in Europe: youth doing polítics)

20170203

El 7 de febrer es fa la reunió d’inici del projecte de recerca EURYKA, de 3 anys de durada, que investigarà la participació política dels joves i com les desigualtats poden afectar la seva manera de fer política. Aquest projecte es fa dins del marc europeu de recerca Horizon 2020. Una de les expectatives d’aquest projecte és dibuixar els futurs models i sistemes polítics que poden ser més inclusius amb el jovent.

La Universitat Oberta de Catalunya coordinarà el setè paquet de treball d’aquest projecte que investigarà les maneres actuals de fer política online, entre els joves, i l’impacte de les desigualtats a l’hora d’utilitzar les xarxes socials. Actualment a la UOC hi estan treballant un equip de tres investigadors, dues professores dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació, Anna Clua (que lidera el paquet de treball) i Núria Ferran, i un professor dels Estudis de Dret i Ciència Política, Ismael Peña.

El projecte està liderat per la Universitat de Ginebra i compta en total amb 9 partners: Universitat de Sheffield (UK), Scuola Normale Superiore (Itàlia), Uppsala Universitet (Suècia), Universitaet Siegen (Alemanya), Fondation Nationale des Sciences Politiques (França), Panepistimio Kritis (Grècia), Uniwersytet Warszawski (Polònia) i, com s’ha esmentat, la UOC.

Informació facilitada per Nuria Ferran

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply