#1lib1ref

20170124-b

Un any més els bibliotecaris d’arreu del món estan convocats per a afegir referències bibliogràfiques en articles de la Wikipedia, de manera que els articles publicats disposin de fonts d’informació fiables. Aquest any aquesta acció dura més que en anys anterior. Va començar el 15 de gener i finalitzarà el 3 de febrer.

La Wikipedia Library ha posat en marxa aquesta campanya internacional a la que s’han adherit diferents organismes d’arreu del món.

Tots els que vulgueu participar ho podeu fer, tant a la Wikipedia com a la Viquipèdia, seguint els cinc passos que trobareu explicats a la mateixa Wikipedia. Quan afegiu la referència afegiu el hashtag #1LibRef en el resum de l’edició per tal de que els impulsors de la iniciativa puguin seguir i mesurar la participació.

L’equip del Programa d’Informació i Documentació de la Universitat Oberta de Catalunya us proposa a més, que quan hagueu fet les entrades les difongueu per les xarxes socials mitjançant el hashtag #1lib1ref, i ens ho comuniqueu @UOCinfocom, així podrem fer un storify de la participació de la comunitat de la UOC.

Entre tots podem millorar la Viquipèdia i la Wikipedia, però també evidenciarem el valor de la nostra feina, ajudant als usuaris que demanen informació d’una font fiable.

Un cop més, l’expertesa dels bibliotecaris es posa en joc. Quantes referències més assolirem aquest any?

Informació facilitada per Montserrat Garcia-Alsina

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply