Pensar en mòbil

Taylor Swift 1989 Tour at Ford Field in Detroit, 5/30/15,  cc-by-sa-2.0

Taylor Swift 1989 Tour at Ford Field in Detroit, 5/30/15

El proper número de la revista Ítem (#Item61), publicació del Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, es presentarà a Barcelona el dia 15 de desembre a la Biblioteca de Catalunya. El monogràfic d’aquest número s’ha titulat “Pensar en mòbil” i ha estat coordinat per la professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya, Núria Ferran (@nferranf).

El número se centra en les tendències en el desenvolupament de serveis mòbils, accessibilitat i millores en l’experiència d’usuari. En la presentació es comptarà amb la Mariola Dinarès (@HolaMariola), periodista de ràdio i d’internet, social media manager i presentadora del programa de Catalunya Ràdio “Popap” (@popapcatradio), i en Joan Ramon Mallart (@mallart), director de Negoci Mòbil d’IBM Espanya i professor de l’assignatura de comerç electrònic i negocis mòbils de l’Executive Master en Digital Business d’ESADE.

L’editorial d’aquest número 61 d’Ítem s’ha titulat “Pensar en mòbil” per parlar de la ubiqüitat  des d’una vessant humana. Sovint en el nostre àmbit es parla d’m-Libraries, entenent la m com un context social en què les persones creen contextos espontanis per aprendre, crear i comunicar, llegir, escoltar, veure i avançar en el dia a dia cap a la construcció de coneixement a través d’interaccions entre espais, persones i tecnologia.

“La ubiqüitat és doncs a l’abast. Ara del que es tracta és d’aprofitar aquesta oportunitat per dissenyar els millors serveis que puguin impactar en la qualitat de l’experiència de les persones. Quan apareix un nou mitjà tendeix a replicar-se l’entorn que existeix, és a dir a replicar l’entorn PC/web als dispositius mòbils. Però no. S’ha de de pensar en mòbil. Pensar en com els diferents contextos i dispositius poden utilitzar-se per apropar les persones i enriquir-los l’experiència d’accés a la informació, formació, cultura i oci. L’experiència d’usuari s’ha de pensar per als diferents dispositius però també entre els dispositius. Els dispositius poden ser aliats de les persones i aliar-se entre ells. Es pot emprar el telèfon o rellotge intel·ligent per donar un cop d’ull a missatges, la tauleta per submergir-se, i per gestionar, l’ordinador. Per tant la m cal llegir-la també com l’ecosistema que combina els mons digitals i reals“.

En aquest número d´Ítem s’ha explorat què estan fent les unitats d’informació quan pensen en mòbil. S’hi exposen les principals tendències en l’àmbit dels serveis mòbils a les biblioteques, s’explica l’evolució del fenomen m-Library a Europa i es recullen experiències i bones pràctiques a l’hora d’implementar la tecnologia mòbil en el nostre àmbit i les vivències d’una documentalista al World Mobile Congress.

L’acte de presentació tindrà lloc el dijous 15 de desembre a les 18:30 a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, al carrer Hospital, 56, de Barcelona.

Per confirmar la teva assistència, omple aquest formulari inscripció . L’aforament és limitat.

Informació facilitada per la professora Núria Ferran-Ferrer, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya

This entry was posted in Informacions diverses and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply