10 tasques del professional de la informació que potser no coneixes

Education concept with a 3d render of related words and knowledge text highlighted with a green marker.

Education concept with a 3d render of related words and knowledge text highlighted with a green marker.

El perfil de bibliotecari és un dels més coneguts dels graduats en informació i documentació. Però també són professionals experts en la gestió de la informació i les seves funcions varien depenent de si treballen en biblioteques públiques, centres de documentació, empreses o l’administració. En aquest sentit, està clar que no pot ser el mateix treballar a una biblioteca digital com la UOC, o bé en el departament de documentació de TV3, a la Biblioteca de Catalunya, en un despatx d’advocats o d’arquitectes, en una enginyeria, en una farmacèutica, o bé en un arxiu comarcal.

Sí, les noves tecnologies i la transformació de la societat han canviat la teva vida. També moltes professions estan canviant per les noves necessitats de les organitzacions. Els estudis d’Informació i Documentació incorporen alguns d’aquests nous perfils, com ara la gestió de continguts, el disseny d’experiència d’usuari, la intel·ligència i estratègia empresarial o bé la curació de continguts.

Així doncs, més enllà de classificar documents, aquí tens 10 coses que també fem els professionals de la informació i que possiblement no coneixies:

  1. Gestionem la informació d’una organtizació. Processem totes les fonts documentals que s’incorporen al centre, extreiem i presentem la informació de forma que pugui ser reutilitzada, ajudant a la transparència, i vetllem per la qualitat de la informació.
  2. Creem i mantenim bases de dades, com a forma d’organitzar la informació interna d’una organització. Ja sigui en un catàleg d’una biblioteca, en una base de dades d’usuaris, de proveïdors o de clients, disposem tota la informació per a que pugui ser emprada pels membres d’una organització.
  3. Generem i mantenim sistemes d’alerta i vigilància de l’entorn, pensant en empreses i organitzacions que basen moltes de les seves decisions en el context i el seu entorn (per detectar amenaces i oportunitats i saber reaccionar a temps).
  4. Gestionem les eines i els mitjans socials d’una organització, tant per a oferir contingut de qualitat com per a generar una comunitat dins les xarxes socials, i extreure informació que alimenti el sistema de vigilància de l’entorn.
  5. Digerim i garbellem la informació que hi ha a Internet, sabent destriar el gra de la palla, els continguts que valen la pena i donar-los un valor afegit.
  6. Treballem per eliminar la fractura digital, tot promovent l’alfabetització informacional de la societat en general o bé d’un conjunt d’usuaris tot fent tutorials, cursos de formació o bé materials per a l’autoaprenentatge.
  7. Gestionem dades massives per a generar coneixement. A partir de múltiples fonts extreiem dades digitals, per tal de generar llistes, informes, rànquings d’organitzacións, persones, recursos d’informació… per a la presa de decisions. Tot això amb eines que permetin una senzilla visualització de la informació.
  8. Preservem coneixement per al futur. Ja sigui en arxius, o en data curation (curació de dades), tractem el document i el seu contingut, físic o digital, per a que es pugui preservar el seu ús per als propers anys.
  9. Recolzem la recerca i la innovació, en centres de recerca del sector industrial, biblioteques universitàries i molts altres centres de documentació, acompanyant i fent més senzilla i planera la posada al dia de nous coneixements per part dels investigadors, perquè aquests estiguin al dia de tot allò que la comunitat científica va generant.
  10. Organitzem activitats i dinamitzem la societat. Imaginació al poder! Clubs de lectura, presentacions de llibres, pel·lícules, exposicions, cursos, activitats. Biblioteques, arxius i museus eixamplen les seves activitats i canvien tant com canvien les tecnologies i la societat.

Ja ho veus, algunes coses romanen inalterables i altres canvien. Estem preparats per al Big Data, les xarxes socials i la gestió del coneixement.

Vols saber-ne més? pinfodoc@uoc.edu

Informació facilitada per Alexandre López-Borrull

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply