SPI, cercador d’editorials acadèmiques

merce-imatge-octubre15

SPI (Scholarly Publishers Indicators) és un indicador que permet saber quines editorials nacionals i internacionals publiquen continguts acadèmics en l’àmbit de les ciències socials i les humanitats. Aquest indicador va néixer com a projecte d’investigació finançat pel CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) i va permetre endreçar per categories les publicacions científiques que hi ha en ciències socials i humanitats. Aquest indicador s’ha anat desenvolupant gràcies a un projecte de recerca del Plan Nacional de I+D+i que avalua les editorials científiques a partir de l’opinió dels experts i l’anàlisi dels processos editorials.

L’SPI s’ha de considerar un indicador de referència a l’hora de prendre en consideració quin tipus de contingut publica una editorial.

Actualment hi ha disponible l’SPI Expanded (Scholarly Publishers Indicators Expanded), el qual estudia quina presència tenen 2.711 editorials acadèmiques en els sistemes d’informació internacionals. Aquest indicador mostra el nivell de reconeixement que té una editorial en ser present en un dels quatre sistemes d’informació que es tenen en compte: Book Citation Index (Thomson Reuters), Scopus Book Titles (Elsevier), Norwegian list (categorización noruega de editoriales empleada en distintos países europeos) i Scholarly Publishers Indicators / Prestigio editorial (Grupo ÍLIA/CSIC).

Informació facilitada per Mercè Vazquez

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply