TAULA RODONA. SISTEMES DE GESTIÓ DE DOCUMENTS: FONAMENTS D’ACCÉS A LA INFORMACIÓ I TRANSPARÈNCIA

acceso_abierto
Dilluns, 21 de Setembre, la Universitat Oberta de Catalunya ha organitzat una taula rodona sobre sistemes de gestió de documents electrònics, el seu disseny, implementació i governança, prenent com a marc temes com l’administració electrònica, la llei de reutilització d’informació pública, les dades en obert, la rendició de comptes al que estan obligades les administracions públiques i les empreses, la llei de transparència, i les competències professionals que es requereixen.

La llei de transparència i accés a la informació (Llei 19/2014) i la Llei espanyola de reutilització d’informació pública (Llei 18/2015) tenen implicacions pel que fa la gestió de la informació i els documents generats per les administracions públiques. La gestió és necessària per tal d’assegurar que els ciutadans puguin exercir el seu dret a la informació pública, i les administracions ofereixin un bon govern i un govern obert.

La mateixa llei 19/2015 apunta als sistemes integrals d’informació i coneixement interoperatius – fonamentats en sistemes de gestió de documents – como a claus per a l’accés a la informació. Això implica una bona governança de la informació on els sistemes de gestió de documents són facilitadors de dades i documents autèntics.

Dilluns, 21 de setembre, a les 18.30 a la seu del 22@ (Rambla del Poblenou, 156, Barcelona), debatrem i parlarem dels reptes que aquestes lleis ens han plantejat als professionals de la informació i la documentació.

L’acte és gratuït però per aforament és precís inscriue’s.

PONENTS

Jaume Sardà Font
Cap de la Secció d’Innovació Tecnològica i Gestió Documental Subdirecció General d’Arxius i Museus.

“Llei de transparència i llei de reutilització: més reptes per a implementar l’administració electrònica”

Joan Soler Jimenez
Director de l’Arxiu Històric de Terrassa, i president de l’Associació d’Arxivers de Catalunya

“Llei de transparència: gestió de documents i dades en obert, pilars per al seu compliment”.

Carlota Bustelo Ruesta
Consultora independent en gestió de informació i documentació

“Sistemes de gestió de documents electrònics: una peça clau en la rendició de comptes i la governança de la informació”

Montserrat Garcia Alsina
Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i Comunicació
Directora acadèmica del Màster en Sistemes de gestió per a documents electrònics: disseny, implementació i governança i del Postgrau en Implantació de projectes de gestió de documents electrònics (EDRMS) de la Universitat Oberta de Catalunya

“Competències dels professionals de la informació i documentació”

This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply