Reprenem el Docublog! Novetats durant les vacances

grauinfo

Després de l’estiu tornem a trobar-nos en el Docublog. Aquí farem ressò de les notícies d’actualitat vinculades al nostre àmbit de coneixement, o d’ofertes de treball, anirem seguint les activitats de l’equip docent, els articles publicats a la revista dels Estudis i publicarem tots aquells esdeveniments que la comunitat Docublog vulgui compartir.

Des de que varem marxar de vacances, el món no s’ha aturat. Han continuat les notícies durant el mes d’agost.

L’ocupació sembla que es vol reactivar. El 30 de juliol el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport va publicar la descripció de la fase d’oposició y programa per accedir al Cos Facultatiu d’Arxivers i Bibliotecaris. A més webs com “Recursos Bibliotecarios” i qipu recollien diverses ofertes de treball.

La legislació ha seguit el seu curs. El 4 d’agost la Generalitat de Catalunya ha modificat la llei d’arxius i documents. En efecte, la Llei 20/2015 modifica la Llei 10/2001, per incorporar aspectes esmentats a la llei de transparència (Llei 19/2014), i a més, incideix en el paper de la gestió de documents com un cicle global, des de que s’originen fins que passen a formar part de l’arxiu històric. Per la seva banda, el govern espanyol publicava la nova llei de reutilització (Llei 18/2015) que modifica la Llei 37/2007.

Els llenguatges documentals també s’han actualitzat. La CDU ha ampliat la seva classificació en dues noves classes, i ha reestructurat i introduït canvis en algunes taules.

IFLA va celebrar la seva Conferència Anual els dies 15-21 d’Agost a Ciutat del Cap, on la presidenta electa Glòria Pérez-Salmerón va prendre possessió del càrrec. En la Conferència ministres, representants nacionals i professionals de diferents països africans varen debatre el 14 d’agost sobre la situació de les biblioteques en els seus països i una agenda d’accés a la informació. Els resultats de la reunió es varen recollir en la Declaració de Ciutat del Cap.

Com a experiències professionals, i exemples de la importància de la gestió de la informació en l’activitat diària, al juliol la Generalitat de Catalunya publicava 20 casos d’èxit a les xarxes socials.

I per acabar, #anydelesbiblioteques. Els actes han seguit, han estat presents en la Diada, i seguiran. El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya ha convocat durant l’agost el concurs de disseny ‘Cadira 2015B’ per commemorar l’Any de les Biblioteques. També ha convocat la tercera edició del premi Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques 2015. Hi ha de termini fins l’octubre. Igualment, el Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya amb motiu de l’any de les biblioteques, juntament amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya han convocat un premi per a impulsar la trajectòria professional de bibliotecaris i bibliotecàries. Aviat el Docublog farà ressò de les resolucions i la convocatòria.

Bé, aquest és un resum NO exhaustiu de l’estiu. Esperem les vostres aportacions per posar-nos al dia!

Bon inici i continuació del curs!

Informació elaborada per Montserrat Garcia-Alsina

This entry was posted in Informacions diverses, Legislació, Notícies, Ocupació and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply