La volta al món en 80 termes

mercè_docublogDurant el mes de juliol el Centre de Terminologia TERMCAT fa un recull de termes d’arreu de món i els il·lustra amb les fotografies que els cedeix les persones que volen col·laborar en aquesta iniciativa (#TermRuta).

La ruta terminològica pels diferents racons del planeta recull termes curiosos, familiars o desconeguts dels cinc continents. El viatge comença a l’Àsia, i la primera parada és al Japó, en la qual descobrim termes relacionats amb l’art culinari japonès. El viatge continua a la Xina, d’on coneixerem instruments musicals i jocs de taula. Anant per Mongòlia descobrirem el paisatge i la llengua. De l’Índia aprendrem els noms dels vestits, sabrem quins són els jocs d’entreteniment i visitarem construccions tradicionals. Per acabar aquesta primera ruta, tastarem plats típics d’Armènia i dels països àrabs.

La segona ruta té com a objectiu descobrir l’Àfrica i la tercera ruta ens acosta fins a Amèrica. No us les perdeu!

Si voleu fer la volta al món en 80 termes, al blog del TERMCAT hi trobareu una nova ruta cada setmana del mes de juliol.

Ens vols ajudar a il·lustrar els termes d’arreu del món que destaquem en cada #TermRuta? Si tens alguna fotografia feta per tu i ens la vols enviar, la podrem fer servir per il·lustrar els termes en futurs comentaris al web, fitxes de diccionaris, etc., citant, sempre que sigui possible, el teu nom com a autor de la imatge original.

Informació redactada per la professora dels Estudis CIC, Mercè Vàzquez.

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Informacions diverses, Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply