Eugene Garfield, el pare de ISI i IF: Doctor Honoris Causa per la UB

garfieldEls que us dediqueu a la recerca i esteu familiaritzats amb les revistes i publicacions acadèmiques coneixeu què és ISI i IF (Institut per a la Investigació Científica i Factor d’Impacte, respectivament). Doncs bé, el seu creador, Eugene Garfield, serà investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Barcelona.

“El Consell de Govern de la Universitat de Barcelona (UB) va aprovar, el passat 25 de juny, la concessió del Doctorat Honoris Causa a Eugene Garfield, a proposta de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació.

Eugene Garfield (Nova York, 1925) és una de les grans figures de l’àmbit de la informació científica i la seva influència depassa totalment l’àmbit estricte de la documentació. Va ser el creador de la primera gran biblioteca científica generada a partir de l’activitat de l’Institute for Scientific Information (Philadelphia, 1960) i de productes com ara el Current Contents, els Citation Index (Arts & Humanities, Science i Social Science) i els Journal Citation Reports, actualment en el catàleg de Thomson Reuters.

D’altra banda, va tenir la gran intuïció de considerar la citació com a indicador fonamental per avaluar la qualitat d’una publicació científica, una innovació que va ser adoptada pels creadors de Google quan van establir els fonaments del seu algorisme de cerca”.

Informació extreta de El blog del CSUC del http://blog.csuc.cat/?p=5032

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Notícies, Persones. Bookmark the permalink.

Leave a Reply