9 de juny, Dia Internacional dels arxius

arxiusQuan es dedica un “dia internacional” a un tema és per recordar o cridar l’atenció sobre un fet. Els arxius segueixen aquesta tònica, per què volen conscienciar a la societat i als ens públics del seu paper. Per això, el 2007 l’ICA – International Council on Archives – va establir el 9 de juny –dia de la seva creació – com a Dia Internacional dels Arxius.

Des de llavors, any rere any diferents arxius i institucions organitzen activitats per celebrar aquest dia i donar a conèixer els documents que custodien i el seu valor, no només històric o cultural. Els documents que custodien serveixen també per a evidenciar les activitats de les organitzacions, i més enllà de ser evidències, serveixen també per emmagatzemar el coneixement que degudament gestionat genera valor i avantatge competitiu.

Enguany també tenim actes commemoraius, alguns exemples són:

Archivo del Ayuntamiento de Barbastro y el Servicio de Archivos de la Comarca de Somontano
ICA
Asociación Latinoamericana de Archivos (ALA)
ANABAD
Archivo Municipal de Sanlucar
Jaca
Ajuntament de Barcelona
Generalitat de Catalunya

Informació elaborada per la professora dels Estudis CIC, Montse Garcia.

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Informacions diverses, Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply