Crònica de CRECS: reptes i millores per les revistes

crecs15El dies 7 i 8 de maig s’ha celebrat a la ciutat de Múrcia la 5a edició de la Conferència Internacional sobre Revistes de Ciencias Sociales y Humanidades, CRECS 2015. En aquesta ocasió comptava amb una àmplia participació de professors dels nostres Estudis. D’una banda, Pablo Lara, Alexandre López-Borrull i Sandra Sanz-Martos com a membres del Comitè Científic i, d’altra, Candela Ollé, Mercè Vàzquez, Alexandre López-Borrull i Sandra Sanz-Martos participaven amb els seus treballs en format pòster i comunicacions, respectivament.

El primer treball presentat va ser “Data Journals y data papers: ¿Nuevas revistas, viejas costumbres?” d’Alexandre López-Borrull dins del bloc sobre “Servicios bibliotecarios para revistas y acceso abierto”.

“Revistas científicas como comunidades de valor” de Sandra Sanz-Martos i Alexandre López-Borrull va ser el segon treball del bloc de comunicacions “procesos editorials”. Un tema que va enllaçar tan amb la primera ponència presentada per Melba G. Claudio-Gonzálkez de la Universitat de Barcelona i comentat per Teresa Abejón-Peña durant la seva ponència sobre el catàleg Latindex.

A l’apartat de posters l’Alexandre López-Borrull va presentar també un treball conjunt entre professors de la Universitat de Barcelona (Mario Pérez-Montoro, Jordi Ardanuy, Lluís Agustí i Aurora Vall) i les professores Candela Ollé i Mercè Vazquez dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC, tots ells de la revista BiD.

Els temes centrals de la conferència van ser els reptes i millores per a la revistes, força focalitzats en els models de negoci. Però el que va -potser- generar més debat va ser la profesionalització de les revistes versus el voluntarisme.

A més de tot això, CRECS 2015 ha esdevingut un imprescindible punt de trobada entre els professionals i investigadors de l’àmbit, cosa que -no cal dir- és sempre agradable.

Informació preparada per Sandra Sanz i Alexandre López-Borrull, professors dels Estudis CIC.

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Congressos, Notícies, Persones, Publicacions. Bookmark the permalink.

Leave a Reply