Participem en l’elaboració d’una norma ISO en l’àmbit dels arxius

arxiuEl 20 i 21 d’octubre ha tingut lloc a Berlín una reunió d’experts pertanyents a diferents institucions internacionals, per a desenvolupar una norma específica ISO sobre la recollida i presentació d’estadístiques als arxius. Aquesta, permetrà obtenir informació útil per a que els responsables dels arxius elaborin els seus plans estratègics i informin als agents interessats com per exemple els ciutadans, públic en general, polítics, o fundacions. Aquesta es la segona reunió de treball i estan planificades més fins a finalitzar la seva elaboració, prevista al 2016, d’acord als terminis procedimentals d’ISO.

Aquests experts formen el grup de treball específic que ISO ha constituït dins del comitè tècnic que s’ocupa dels temes d’informació i documentació (ISO/TC 46 / SC8 / WG12). Els Comitès Tècnics d’ISO estan integrats per representants dels comités nacionals, i són els encarregats de proposar i desenvolupar normes que experts i agents d’un sector han detecat que són necessàries. Els Estudis de Ciències de la Informació i Comunicació de la UOC formen part d’aquest grup d’experts, representant al Comitè Tècnic de Normalització d’AENOR de Documentació (AEN/CTN 50), la secretaria de la qual és responsabilitat de FESABID.

A la reunió a Berlín s’ha definit el vocabulari i la terminologia a tenir en compte dins la norma, i s’han sentat les bases per a seguir treballant en els altres capítols. El proper objectiu és definir els aspectes sobre els quals s’ha de recollir informació estratègica per a la presa de decisions en les institucions d’arxiu. En aquest marc s’identificaran els indicadors que permeten crear les estadístiques per a posar de manifest la rellevància de les tasques i de la missió desenvolupada per les institucions arxivístiques.

Informació redactada per la professora dels Estudis CIC, Montse García.

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Informacions diverses, Notícies, Relacions institucionals. Bookmark the permalink.

Leave a Reply