Saló Futura: Content Curator com a perfil professional de futur

contentcuratorCrònica de la xerrada al Saló Futura, feta pel professor dels Estudis CIC, Àlex López-Borrull.

“El passat dissabte 15 de març va tenir lloc una xerrada per part d’en Javier Guallar al Saló Futura, de postgraus i màsters. Aquesta fira permet reunir en un mateix lloc i en un mateix temps tota l’oferta de cursos per a fer un cop s’acabin graus i llicenciatures, i una forma també d’estar al dia de nous cursos i perfils professionals. La UOC, evidentment, hi tenia un estand, que va estar tots els dies molt plens de gent, disposada a escoltar i preguntar presencialment alguns aspectes que a voltes no es demanen en la virtualitat.Tenint la possibilitat de fer-hi una xerrada a l’apartat d’Speakers’s Corner que hi havia (mitja horeta, tan sols), vam creure oportú donar la possibilitat, de nou, a en Javier Guallar, el 50% dels LosContentCurators, a que vingués a explicar tant el perfil professional que pot esdevenir un responsable de continguts (empro l’acceptada fórmula del Termcat sense estar-ne convençut). El vaig acompanyar, per a donar suport així com per respondre possibles qüestions més lligades a la part acadèmica del Postgrau o del Curs d’Especialització, atès que en sóc corresponsable acadèmic amb la Sandra Sanz.

Hi anàvem tots dos amb una certa sensació de picar pedra, sense saber massa qui hi hauria un dissabte a la tarda ja molt assolellat. Deixant de banda aspectes logístics de la pròpia fira, el cert és que en Javier es va disposar a començar la presentació, i no sabíem massa qui vindria. Ja us dic que el perfil de gent que hi va assistir formava part de dos grups: els passavolants i els qui venien expressament.

En Javier, en una presentació adaptada, tot i que partint de la que ja havia vist el dia que van presentar el llibre que ha escrit sobre Content Curation amb en Javier Leiva (sí, de nou, el torno a recomanar), va anar presentant el perfil de Content Curator fent èmfasi en aquells aspectes que més interès podien tenir al Saló, la possible empleabilitat futura i el cas del perfil als Estats Units i la comparació inevitable amb el perfil paral·lel (més convergent, penso, del que caldria) del Community Manager.

Després de la xerrada (sense temps de preguntes, l’horari estava molt marcat), vam tenir l’oportunitat de parlar amb el públic que havia vingut expressament a sentir en Javier parlant de Content Curator. Gent del món de la Documentació, vam percebre encara molts dubtes i interrogants. Les preguntes no anaven al voltant de les famoses i perfectament descrites 4 S’s (i les noves infografies, precioses) sinó justament sobre el futur del perfil, el valor afegit com a documentalistes que hi podem aportar i en quines disciplines o temàtiques poden sorgir primer les primeres fornades, si seria en àmbits molt dependents d’informació de la xarxa o en d’altres més clàssics.

Tot plegat, reforça la necessitat encara del proselitisme del Content Curator, la validesa de la UOC per apostar pel perfil i el seu futur (a travès del postgrau i el curs d’especialització, que comencem aquesta setmana!!!). Caldria agrair sobretot, penso, l’esforç que fa la gent de Gestió, com la Sandra Armora, per a ajudar a explicar l’oferta formativa de la UOC.

El propi Javier n’ha fet esment al seu web“.

Informació copiada del bloc del professor dels Estudis CIC, Àlex López-Borrull http://fahrenheit2014.wordpress.com/

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply