Especialització en Community Manager de la UOC: recull de piulades publicades amb el hashtag del curs (#CMUOC)

Com_managerLa primera edició de l’especialització en Community Manager de la UOC, que es va impartir entre octubre de 2013 i febrer de 2014, ha sigut tot un èxit. Durant el període de docència, centenars de piulades es van publicar fent servir el hashtag del programa, #CMUOC. A la conversa que es va mantenir a través de Twitter, hi van participar tant estudiants, consultors, i altres perfils de persones o entitats interessades en aquesta temàtica. Un repàs a les seves aportacions ens permet conèixer, entre d’altres, recomanacions, recursos, utilitats, anàlisis i exemples de casos, males i bones pràctiques. Seguidament us presentem una selecció d’aportacions d’alguns dels participants que, a mode d’exemple, ens mostra algunes de les valoracions expressades durant les reflexions realitzades entorn a conceptes clau vinculats a la tasca que desenvolupa el Community Manager.

En aquests moments està oberta la matrícula per la segona edició de l’Especialització en Community Manager on tractarem aquests i d’altres temes de la mà de reconeguts professionals com Julián Marquina, Javier Leiva, Cristina Aced i Eva Moya. Informació elaborada per la professora dels Estudis CIC, Silvia Martínez.

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Notícies, titulacions. Bookmark the permalink.

Leave a Reply