Visualitzacions: més que mil paraules

visualization_wallEl darrer seminari de recerca organitzat per la Comissió de recerca dels Estudis CIC vam tenir el Doctor Víctor Pascual (vpascual.org i @vpascual) per parlar-nos de les visualitzacions. Amb el títol “Més que mil paraules” en Víctor ens va fer un tast de visualitzacions, així com d’algunes de les webs més complertes per poder endinsar-nos en aquest apassionant sector.

Els objectius principals de les visualitzacions d’informació interactives són:
– posar les dades en context
– explorar (EDA exploratory data analysis)
– trobar patrons o outliers

El conferenciant va ressaltar la importància de les visualitzacions tant per detectar valors atípics, així com també, elaborar visualitzacions en qualsevol de les etapes de la recerca i no només en etapes finals. Pascual va ressaltar la importància de la programació per fer visualitzacions potents i va recomanar utilitzar els fulls de càlcul de Google Drive perquè porten incorporades eines per elaborar visualitzacions.

Com a web complert i actualitzat ens va recomanar la secció de recursos de www.visualisingdata.com.

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Informacions diverses, Innovació Docent, Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply