Tech mining: Tractament i anàlisi de la informació científica i tècnica

KIMOAmb el títol de “Tech mining: Tractament i anàlisi de la informació científica i tècnica” el proper 20 de febrer es farà el seminari organitzat pel grup KIMO.

Les darreres dècades la quantitat d’informació generada a partir dels avenços científics i tecnològics ha crescut de manera exponencial. Les bases de dades de literatura especialitzada contenen immenses quantitats de dades que potencialment poden resultar de molta utilitat tant per investigadors com per empreses. Però sovint la dificultat consisteix en identificar la informació rellevant enmig de tota aquesta muntanya de dades, accedir-hi i poder-la analitzar de manera global.

L’anomenat Tech Mining, és a dir, l’aplicació de la ciència de les dades a les bases de dades científiques, tecnològiques i de patents, intenta resoldre aquest problema. En aquesta sessió organitzada pel grup de recerca KIMO de la UOC es farà una breu introducció al Tech Mining. Primer es presentaran els seus conceptes fonamentals i algunes tècniques i eines bàsiques. Després es mostraran una sèrie de casos concrets on s’ha utilitzat aquesta metodologia. Les presentacions aniran a càrrec de Paul Frey, President i CEO de Search Technology, Inc., i Fernando Palop, professor de la Universitat Politècnica de València.

Data: Dijous, 20 de Febrer de 2014
Hora: 16:00 – 17:30
Lloc: Edifici Media-TIC,
Carrer Roc Boronat, 117, 7a planta, Sala William J. Mitchell, 08018 Barcelona

La inscripció és gratuita, però raons d’aforament, preguem confirmació (mgarciaals@uoc.edu).

Informació elaborada per Agustí Canals, director del grup KIMO i professor dels Estudis CIC.

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Congressos, Informacions diverses, Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply