Debats virtuals que desperten l’interès en els mitjans socials

debats_facebookDurant el mes d’octubre, els dos Esdeveniments Facebook promoguts des dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC han generat molt interès i curiositat en els social media. Es posava en marxa amb ells una iniciativa pionera perquè experts en la matèria compartissin i debatessin amb els usuaris de Facebook que se sentissin cridats a participar.

El primer d’ells, moderat per la professora Sandra Sanz i celebrat el passat 3 d’octubre, convidava a reflexionar sobre les comunitats virtuals: des del seu fonament conceptual fins als trets singulars que les diferencien d’altres tipus d’agrupacions. El segon, liderat en aquest cas pel professor Javier Guallar, pretenia posar en debat les funcions, perfil i especificitats de la nova figura professional del content curator.

Al costat de les interessantíssimes aportacions resultants del debat (que es poden consultar a l’espai de cada un dels esdeveniments), destaca l’èxit i impacte que aquest singular ús dels anomenats “Esdeveniments Facebook” ha tingut en els social media. Les xifres d’assistents als esdeveniments (un total de 130 confirmacions) i especialment l’alt nivell de participació, tant per volum (amb uns 339 comentaris registrats durant les dues hores de conversa) com per qualitat, ja donaven pistes de l’expectació generada. Però més enllà, els debats es van seguir també en directe a través dels missatges publicats des de diferents perfils de Twitter.

A més, fins i tot un cop finalitzats els esdeveniments, es van seguir registrant noves reaccions. Cal assenyalar, per exemple, que un dels assistents, l’estudiant Josep Comas, va voler compartir un resum amb les principals aportacions de les trobades a través de slideshare.net: tant del debat sobre comunitats de pràctica com sobre la conversa generada entorn a la figura del content curator.

Posteriorment i aportant la seva visió sobre comunicació estratègica, la consultora i experta en relacions públiques 2.0, publicava a través del seu bloc , Blog-o-Corp, una anàlisi sobre la dinàmica comunicativa dels nostres esdeveniments i dels seus efectes com a acció de promoció. Cristina Aced valora la incitativa positivament en tant que es tracta d’una activitat oberta, síncrona i amb un clar focus d’interès. Així mateix, destaca que es pot compaginar i completar amb l’activitat en altres xarxes socials i que “en definitiva: aporta valor”.

Per finalitzar Javier Guallar també ha volgut explicar la seva experiència com a moderador d’un dels debats a través del seu bloc Loscontentcurators.com. El professor Guallar ens ho descriu de forma molt plàstica amb aquestes paraules: ” L’intercanvi d’opinions en directe, en aquesta gran conversa múltiple, té a més un punt d’excitant i molt d’atractiu”.

Des dels Estudis esperem seguir comptant amb la vostra participació i compartint amb vosaltres l’èxit d’aquest tipus d’actes.

Informació elaborada per les professores Sandra Sanz i Silvia Martínez.

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Innovació Docent, Notícies. Bookmark the permalink.

Leave a Reply