Articles COMeIN d’Informació i Documentació, abril-maig 2013

Recomanem als lectors del Docublog aquests articles publicats recentment a la revista COMeIN de temàtiques d’Informació i Documentació.

Informació en economia: una millor conceptualització és possible (i necessària), de Josep Cobarsí-Morales
La informació i conceptes relacionats no es troben suficientment incorporats en la teoria ni, encara menys, en la pràctica econòmica. Això comporta dificultats per a copsar l’economia real, tal i com es desenvolupa actualment, en entorns altament intensius en informació digital.

foto comein abril-maig catala

Intel·ligència competitiva i territorial: una professió en alça, d’Eva Ortoll
Darrerament –potser degut al context econòmic actual– hi ha un interès brollant per la funció d’intel•ligència competitiva (IC), territorial, tecnològica, estratègica, o com vulguem referir-la. Organitzacions de tots tipus (entitats privades i públiques, cambres de comerç, ajuntaments…) manifesten, lògicament, una inevitable preocupació per aconseguir ser més competitives en un entorn on els canvis constants i un grapat d’incerteses semblen ser la tònica dominant. Seria ingenu pensar que voler ser competitiu és un propòsit nou. Però potser sí que ho és la forma com les organitzacions s’hi estan apropant.

Innovació ‘low cost’ per a les PIME, d’Amado Lacruz Cruz
A Espanya les PIMES tenen unes particularitats i un pes específic molt important pel que fa a l’ocupació i l’economia. Aquí intentarem situar les PIME espanyoles en el context estatal i europeu actuals, posarem de manifest la importància d’implementar la innovació com un procés estratègic dins de l’empresa així com els obstacles i avantatges que ens podem trobar pel camí.

Per una major sinergia entre autors i revistes, d’Alexandre López-Borrull
Els autors d’articles científics i les revistes científiques sempre han tingut una relació complexa. Se saben necessaris mútuament: sense autors no hi ha articles, però sense revistes tampoc no hi ha articles ni tot allò que, encertadament o no, se’n deriva com ara les citacions i les acreditacions. Alhora, però, sovint s’han mirat de reüll, com si es sentissin utilitzats: uns tenien els guanys morals i els altres els patrimonials, gens menyspreables, per cert.

This entry was posted in Persones, Publicacions and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply