Nou llibre sobre intel·ligència competitiva

Amb el títol La inteligencia competitiva: evolución histórica y fundamentos teóricos, les professores dels Estudis de Ciències de la Informació Montserrat García Alsina i Eva Ortoll Espinet estrenen nova autoria.
 
Publicat per la editorial Trea, “és una síntesi de les principals aportacions científiques en intel · ligència competitiva (IC) publicades a partir del 2002. En primer lloc, s’analitza la diversitat terminològica i les definicions existents sobre aquest concepte, en segon lloc, es fa un recull de les arrels i evolució de les pràctiques de IC tant en organitzacions públiques com a organitzacions privades, en tercer lloc, es presenten les polítiques de les administracions públiques per impulsar aquestes pràctiques en empreses. S’exposa, a més, la construcció dels preceptes generals de la IC a partir de l’aportació de diferents disciplines com l’administració i direcció d’empreses, el màrqueting, la ciència de la informació, l’enginyeria informàtica o la prospectiva.
 
Les pràctiques de IC s’aborden des de quatre dimensions: l’organització de la funció, els processos integrants del cicle, els factors que faciliten o inhibeixen les pràctiques d’intel·ligència i l’avaluació d’aquestes pràctiques. Cadascuna d’aquestes temàtiques recull els principals models que s’han anat desenvolupant en els últims anys. Finalment, es presenta una proposta d’integració de marcs, que actuï com un instrument que faciliti l’estudi i disseny de pràctiques d’intel·ligència en les organitzacions” (Informació facilitada per l’editorial).
 
Enhorabona a les autores!

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Notícies, Publicacions and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nou llibre sobre intel·ligència competitiva

  1. Pingback: Estada de la professora de la UOC Montserrat García a la Universitat de Hannover | DocuBlog

  2. Pingback: Entrevista Docublog a Eva Ortoll, professora UOC | DocuBlog

Leave a Reply