Pinzellades de CRECS València

El passat dijous 10 de maig va tenir lloc a la Universitat Politècnica de València la segona Jornada CRECS 2012, Calidad de Revistas de Ciencias Sociales y Humanidades, organitzada per la revista el Profesional de la Información i el grup think tank ThinkEPI. Durant la jornada es va presentar l’Anuario Think EPI 2012.
 
En la sessió, es van realitzar diverses ponències, on va destacar dues grans necessitats que es poden en resumir en la necessitat de tenir revistes a l’Estat Espanyol en Ciències Socials i Humanitats de qualitat. Per a això, caldria segurament, segons alguns dels experts, 1) reduir el nombre de revistes, considerant possibles fusions 2) apostar per la qualitat fins a situar revistes en el primer quartil del Journal Citation Reports.
 
La situació econòmica i acadèmica també va aparèixer en el debat. Una interessant taula rodona d’editors de diverses revistes, incloent BiD i Ítem, va permetre veure quines millores es plantegen els revistes. La consolidació dels formats web i la connectivitat es va plantejar com una de les possibles implementacions a millorar.
Sobre qualitat i criteris a seguir es van dur a terme diverses propostes, tant per part del FECYT com per gent del CSIC.
 
L’intercanvi en aquest tipus de trobades planteja, sobretot, la necessitat d’evitar revistes endogàmiques, personalistes i obertes a la màxima col·laboració.
 
Informació facilitada pel professor Àlex Lopez Borrull, qui comparteix la seva ponència a: http://www.slideshare.net/alopezbo/alopezbo-crecs2012

About Candela Ollé

Professora dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació
This entry was posted in Congressos and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply